Systémové nároky na přehrávání videozáznamů

Systémové nároky na přehrávání videozáznamů

SLEDUJI NA POČÍTAČI
Ke zhlédnutí videa budete potřebovat běžný počítač s připojením k internetu a jeden z těchto internetových prohlížečů v aktuální verzi: Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Brave nebo Vivaldi.

Doporučená rychlost připojení pro plynulé přehrávání HD videa je 3 Mb/s. Některé naše záznamy jsou k dispozici i ve vyšší kvalitě FullHD, pro kterou doporučujeme připojení minimálně 7 Mb/s. Vaši rychlost si můžete otestovat například na stránce www.rychlost.cz. V případě problémů se stabilitou přehrávání sledujte záznam ve fyzické blízkosti modemu nebo ideálně přes připojení kabelem.

SLEDUJI NA TELEFONU NEBO TABLETU
Přehrávání videa na telefonu či tabletu vyžaduje přinejmenším Android 8.0 nebo iOS 12. Doporučeny jsou prohlížeče Mozilla Firefox, Google Chrome a Safari. Požadavky na kvalitu připojení jsou stejné jako na počítači.

POKROČILÉ INFORMACE
Prohlížeč musí být kompatibilní s HTML5 videem a zvládat dekódování formátu h.264. Máte-li problémy s přehráváním videa ve firemní síti, ujistěte se, že máte otevřené následující porty: TCP/UDP 80 (HTTP) a TCP/UDP 443 (HTTPS). Nesmějí být také zablokované následující domény:
  • *.vimeo.com
  • *.vimeocdn.com
  • *.magisto.com
  • *.akamaized.net
  • *.cloudfront.net
V případě složitějších technických dotazů týkajících se přehrávání videozáznamů nás kontaktujte na emailu podpora@videolektor.cz