Jak probíhá školení?

Jak probíhá školení?

Účast na školení je realizována přes internetový prohlížeč (např. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera nebo Edge) v takzvané virtuální třídě. Lektor je snímán kamerou, každý účastník jej tak vidí na svém PC, notebooku nebo mobilním zařízení. Ve virtuální třídě je též k dispozici prostor, kde účastníci vidí připravenou prezentaci, tabuli s kresbami, dotazy nebo jiné dokumenty. V průběhu školení je prostor pro dotazy prostřednictvím textového chatu.


JAK VSTOUPÍM DO TŘÍDY?
Do třídy, kde bude školení probíhat, vstoupíte na stránce daného školení po přihlášení na stránkách Videolektora. V den školení, cca 15 minut předem, se vám zpřístupní tlačítko pro vstup do třídy. Pokud toto tlačítko nevidíte, vznikl nějaký problém s vaší registrací na školení. V tomto případě nás kontaktujte na zákaznické lince 228 884 500.

Můžete také vstoupit přímo ze seznamu Školení.


Po vstupu do třídy vložte vaše jméno kolonky "Name" a klikněte na tlačítko "Join audience".



JAK VYPADÁ OKNO ŠKOLENÍ?
Po načtení školícího systému uvidíte prezentaci, lektora a okno chatu.

Chat můžete využít pro konzultaci technických potíží. Podrobné informace o používání chatu se dozvíte vždy na začátku školení. Pro kladení dotazů na lektora využijte záložku "dotazy" pod videem.


V případě, že se nemůžete zúčastnit živého vysílání, můžete zaslat své dotazy předem přes formulář na záložce Dotazy daného školení na stránkách Videolektora. Odpovědi na ně poté naleznete ve vydaném videozáznamu. Seznam dotazů s odkazy na odpovědi naleznete opět v sekci dotazy na stránce školení.


ORGANIZACE ŠKOLENÍ
Krátce před začátkem školení se několikrát připojí pracovník technické podpory, aby s účastníky otestoval přenos zvuku i videa pro hladký průběh celého vysílání. V úvodu budete seznámeni s technickými a organizačními záležitostmi. Školení je obvykle členěno do tří částí, oddělených dvěma přestávkami. V průběhu výkladu můžete do chatu klást své dotazy. Po každé z přestávek následuje krátký blok, ve kterém lektor zodpovídá zaslané dotazy.